maanantai 26. syyskuuta 2016

Ihanat kanat

Nyt täytyy kirjoittaa välillä ilman, että on yhtään pahamieli mistään! Kanaloiden kasvu on tarkoittanut sitä, että olen taas viettänyt enemmän aikaa kanojen kanssa - ja huomaan, että kanalakierroksiin menee koko ajan enemmän aikaa kun kuljen kameran kanssa.

Erilaiset valot ja ryhmät täytyy muka koko ajan kuvata - ihan niinkuin kanat näyttäisivät erilaisilta eri kuvakulmista......  ja niinhän ne näyttääkin:)


Ja paitsi, että näyttävät erilaiselta, ne myös käyttäytyvät eritavoin - käsittämätöntä miten erilaisia persoonia niihen joukossa on: vartija, hyökkääjä, ärhentelijä, seuraaja jne. Ykköskanalan ritilänkulmassa on aina aamulla se sama kana höyhenet pörhöllä pitäen samanlaista meteliä kuin vihainen kissa, kakkosen nurkassa rouvakerho pitää kokousta joka aamu ja samat yksilöt hyökkää nokkimaan mun puutarhakenkiä!

Ainoat, joiden sielunelämään on tosi vaikeeta perehtyä on kukot. Ne piileksii niin tiukasti rouvien seläntakana, ettei oikein ole tullut selville miten ne eroavat toisistaan. No, on vähän - se kakkosen pyrstötön kukko on aika juro ja hiljanen, mutta yhtä arka kuin muutkin... Kauhee kiekuna täyttää kanalan koko ajan, mutta kukot kiekuu tosi piilosta.


Kuten videostakin näkee, just näin se menee:  useimmat kanat juoksee nopeesti edeltä, sitten toiset kanat hitaammin kukon ympärillä - vähän kuin Charlien enkelit:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti