keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Luomuviljelijän elämä ei aina ole ihan pelkkää glamouria ja pintaliitoa:) Päin vastoin. Useimmiten se on rankkaa työtä ja/tai kelien odottamista. Olen ennenkin ihmetellyt isännän hermojen kestämistä kun ei yhtään voi tietää mitä kelejä on tulossa ja milloin mitäkin siis kannattaisi tehdä.

Mutta nyt taas ihmettelen miten käsittämättömän monia taitoja tuolla miehelläni täytyy olla, että tämä homma pyörii!

Siis eihän siinä mitään ihmeellistä ole, että osaa korjata lähes kaikki koneet ja laitteet tilalla, ammatinvalinta kysymys, ja niin edelleen. Mutta mietin vaan joskus, että kuka muu ammattimies korjaa koneet ja huoltaa laitteet jne sillä 3-6 euron tuntipalkalla mikä näille viljelijöille tilastojen mukaan jää käteen?


Ja varsinkin tänään kun kananmunien pakkauskonetta korjatessaan Antti-Jussi sai raakaa,  valuvaa kananmunaa korvaansa... olis ehkä ansainnut edes likaisentyönlisän tai jotain.... No kone tuli toivottavasti kuntoon eikä riko enää munia joten korvatkin pysyy puhtaina....


Samoin kuntoon tuli äkeet jotka tietysti hajos juuri vähän ennen kuin työ tuli valmiiksi, sekä kylvökone, joka toimi hienosti melkein loppuun saakka, mutta vähän ennen syysvehnän kylvöä päätti hajota sekin....


Ja jotta nyt kehuisin sitä isäntää oikein koko rahan edestä (kolmella eurolla ei tietenkään paljon saa:)) niin ihailla täytyy sitäkin, että nyt puhuu sujuvasti englantiakin ukrainalaisen työmiehen kanssa. Aika paljon osaamista noin pienellä rahalla. Ei ihme, että välillä vähän ihailen sitä miestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti