torstai 1. syyskuuta 2016

Surullista olla Somerolainen?

Voi miten surullista oli avata yksi sosiaalinenmediajuttu tänään kun monet päivittivät omille sivuilleen miten taas hävettää olla Somerolainen.... Somero on päässyt otsikoihin todella surullisella lammastilajutulla - kaltoinkohdellut eläimet ovat aina järkyttävä uutinen, niin nytkin!

En varmasti ole ainut joka nyt miettii miten on mahdollista, että puhutaan eläinten olojen olleen huonot jo vuosia! Miten on mahdollista, että tässä maassa, missä tuottajia tutkitaan näin tarkoin, on tiloja, joilla kukaan tarkastaja ei käy??????

Miten on mahdollista, että tuottaja voi voida niin huonosti ja eläimet kärsiä niin paljon ennenkuin kukaan puuttuu asiaan?

Tässä samassa kunnassa muutama vuosi sitten syyllistettiin sairaseläkkeelle asti henkilö joka huolehti siitä, että tilan isännän huonovointisuuden vuoksi eivät eläimet kärsi vaan lomittaja huolehti eläimet huolellisesti.

Mikä on se välinpitämättömyys, arkuus, tietämättömyys, sokeus, sanottakoon sitä nyt sitten ihan miksi tahansa, mikä saa ihmiset olemaan välittämättä? Ja miksi sitten sellaisten pää laitetaan pölkylle jotka välittävät ja tekevät jotain?

Uskokaa tai älkää, se seuraus mikä tällä tapauksella tulee olemaan, on se, että täysin hyvintoimivien tilojen oloja tiukennetaan jollain ylimääräisellä asetuksella mutta huonosti voivat yrittäjät jätetään taas yksin. Eivätkö muka maanviljelijät jo keväällä sanoneet, että emme jaksa, rahat on loppu, valtio ei maksa lupaamiaan rahoja? Ja mitä tapahtui? Sanottiin, että voi voi! Koettakaa jaksaa! Kyllä se siitä!

No tässä se nähdään, ettei se siitä. Ettei jakseta! Mitä vielä pitää tapahtua ennen kuin  oikeasti tajutaan, että väsyneitä ja loppuunpalaneita viljelijöitä on paljon ja heitä tulee auttaa NYT! Ei ensi keväänä, ei joskus, vaan NYT!

Kouluissa syötetään ulkolaista, kaikkien pykälien vastaisesti tuotettua ruokaa VALTION RAHOILLA ja samaan aikaan suomalaiset viljelivät ahdistuvat ja epätoivoistuvat!

Kyllä niin toivoisin näkeväni ne sosiaalisessa mediassa nyt hurskastelevat ihmiset kaupan kassalla kun he ostavat epäeettisesti tuotettua ulkamaalaista ruokaa! Haloo -  aivan turha kuvitella, että se halpa hinta tulee mistään muusta kuin kaikkien suomalaisia viljelijöitä rajoittavien sääntönen noudattamatta jättämisestä (oikeesti - HK kuljettaa siat PUOLAAN asti teurastettavaksi!!!)

Älkää nyt siis tuomitko sitä onnetonta tuottajaa joka selvästi on NOPEAN avun tarpeessa, vaan tehkää omilla ratkaisuillanne jokaisen viljelijän hyvinvointi mahdolliseksi. TAI OLKAA HILJAA.
Pakko lisätä kuva meidän kanoista - niillä ei ole ahdasta, ne vaan halusivat kaikki tulla tarkistamaan mitä teen ja päästä kuvaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti